Uh va’ jul

Då var julen klar för i år då, Julaftonsmorgonen började med ett glas Troca, tända de fyra ljusen i typ fyra minuter, och ta tag i en varm katt. Lite pyssel efter det, kunde inte låta bli, hon får se när hon kommer hem… Susanna alltså, hon var ju bortrest över julen här så blev det en standardjul med familjen på krp. Syster och Tobbe var på besök. Som vanligt fanns det sinnessjuka mängder mat, och när man var mätt skulle man äta lite till, men det är fan så gott med den maten som står bordet, julbordet, man äter ju inte själva bordet. Kött kött kött och sen lite varm glögg och risgrynsgröt på kvällen, uh ja. Måste gått upp ett par hekto i minuten där ett tag. Någonstans bland maten delades det även ut julklappar och som tradition bjuder så är det syrran som både delar ut och även får flest… Far gav upp det där för längesen. Tog även tillfället att titta på Kalle Anka i år! En viss lapp kan ha haft med det att göra, men det var inte så farligt, lyckades äta lite skumtomtar under tiden också. I klappväg så hade jag och Susanna bytt våra klappar innan hon åkte till Kap Verde, en riktig rakhyvel, Färjestads SM-guldbok och en snygg svart zip-tröja fick jag, mycket fint! Puss kaka! Hos familjen blev skörden en innebandyklubba, en flaska likör av syrran och en Kamasa-mejsel av far, är helt nöjd. Tobbe fick en domkraft och ett skruvstäd, märks det att far jobbar på Autoexperten kanske. Dags att ta tag i det där med ett sunt ätande snart också, julhelgen visar det så väl.

Annars har julen inte vart något att se fram emot på ganska många år, men Susanna och hennes julstäming har helt klart gjort det trevligt, synd att hon inte kunde vara med bara. Men stranden är nog ganska bra också misstänker jag. Fem dagar kvar nu till hemkomst och mys.

Idag Juldagen ringde klockan 06.05, fick för mig att göra något jag aldrig gjort innan, gå på Julottan! Vid Domkyrkan kl 07.00 möttes Håkan och Madde upp och joinade. Epistlar, orglar, gamlingar och en komminister som pratade med den konstigaste brytning jag hört, plus lite psalmer och kollekten som gick, lätt värt att gå upp vid sex för, 45 galet kristna minuter, även om Madde lyckades svära både i och utanför kyrkan så folk tittade…

Så ja, det var den julen det, två minst sagt speciella matcher att se fram emot de närmsta dagarna. Annars får det bli den 30:e nu, tack.

Lämna en kommentar